Laddar Evenemang

« All Events

SPS utbildningsdag

mars 8

Möjligheter och utmaningar i smärtvården vid mötet med personer med neuropsykiatriska problem.

Innehållet vid 2019 utbildningsdag fokuserar bland annat på;

  • Diagnos och samsjuklighet för personer med neuropsykiatrisk problematik, läkare
  • Samordningsansvaret utifrån Socialtjänstens perspektiv, samordnade individuella vårdplaner (SIP)
  • Behandlingsstrategier och anpassningar, psykolog, fysioterapeut och arbetsterapeut
  • Paneldiskussion med bland annat föreläsarna och brukarperspektiv

Fullständigt program kommer inom kort.

Registreringen öppnar den 17 januari

IASPs global year for pain in the most vulnerable 2019

Vi möter många sårbara grupper inom smärtvården. Olika typer av sociala problem och olika samsjuklighet vid smärta är vanligt förekommande. Psykiatrisk samsjuklighet vid smärta är utbrett. Vi valde att fokusera årets utbildningsdag på smärta vid neuropsykiatrisk samsjuklighet eftersom dessa individer ofta har ett stort vårdbehov. De har inte sällan multipel samsjuklighet och svårigheter inom flera livsområden. De har ofta har en medfödd sårbarhet också för smärta och ofta har svårigheter att tolka sina kroppsliga och emotionella signaler, ledande till svårigheter att söka och få rätt hjälp. En ytterligare svårighet ligger i utmaningen brister i samordning av behandling inom vården. Detta tillsammans bidrar till svårigheter att riktigt veta vem i vården som har ansvar, med påföljd att dessa personer ofta faller mellan stolarna. Många gånger uppfattas personer med neuropsykiatrisk problematik som struliga, krävande och svåra att nå.

Det skapar frustration hos oss som personal, då vi känner oss otillräckliga. Ofta saknas kunskap om hur vi möter personer med neuropsykiatriska problem. Forskning visar på dels ökad smärtkänslighet, defekt modulation av smärta och inte minst svårigheten med att kognitivt och emotionellt tolka smärtaffarens hos personer med neuropsykiatriska problem!

Utmaningar och möjligheter inom smärtvården är bland annat att få till samarbeten mellan vårdenheter eller andra myndigheter. Samarbeten som kan leda till möjligheter att möta personens behov, att skapa förutsättningar till en delaktig person.

Kom och hör mer om vilka möjligheter och utmaningar som det kan innebära vid kontakter med personer med neuropsykiatriska problem, samsjuklighet och smärta. Det kommer även finnas utrymme för diskussion och erfarenhetsutbyte.

Anmäl dig till utbildningsdagen

Platsen kan även överlåtas till annan medlem. Avanmälan och ändring av deltagare sker via epost till mathias@rufusjoshua.se senast 1 mars 2019.

Detaljer

Datum:
mars 8

Arrangör

Swedish Pain Society

Plats

Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12N
Stockholm, 10235 Sverige
+ Google Map
Telefon:
08-555 352 02
Webbplats:
http://www.bryggarsalen.se

Detaljer

Datum:
mars 8

Arrangör

Swedish Pain Society

Plats

Bryggarsalen
Norrtullsgatan 12N
Stockholm, 10235 Sverige
+ Google Map
Telefon:
08-555 352 02
Webbplats:
http://www.bryggarsalen.se